Feta GIF:s!!!

Tidigare har jag endast gjort blogginlägg med egna bilder.
 Inte denna gång. Efter en tids bloggtorka ska jag nu endast publicera ett najs länktips.


Klicka på bilden eller texten för att komma till sidan:  From Me To You.


Sidan är väl värt ett besök!
06.05.2011 kl. 23:31

Min bild blev poster!

Min bild på Advice & Qruu, blev plötsligt en fin poster för giget på Club 18!
Bilden är tagen på Ratata's senaste fest.

Hobbyfotografen/vardagsfotografen fixade postern:


Givetvis ska alla komma med till Club18, nästa fredag. Fet hip-hop kväll utlovas!

Min klick kommer definitivt att vara där!
03.04.2011 kl. 13:39

Ratata festens fotoskörd.

Uppdaterar äntligen bloggen med några bilder från Ratatafesten på Bar Loose.

Visserligen rätt sent för att posta bilder därifrån -yesterdays news liksom-.
Men hur som helst så tänkte jag chilla me familjen helgen efter festen, eftersom diZi sku åka iväg på rehab veckan efter och även lilla-M sku vara borta på barnvaktning största delen av den veckan då jag skulle jobba kvällsskift. Med andra ord skulle jag ha plenty med tid att fixa vad jag ville hela veckan.
Så blev det inte - jag spenderade veckan på sjukhus med lilla-M och när hon tillfrisknat tillräckligt för att få åka hem började det samma kväll droppa vatten från taket i köket. Jobbig vecka, och jobbigt kommer det att bli med sanering mellan övre badrummet/bastun och köket/vardagsrummet i nedre våningen. Najs...

Okej, jag har editerat helt bild för bild och gått på känsla, ingen genomgående stil med andra ord. Berätta gärna vad ni tycker.


12.03.2011 kl. 23:54

Loppisfynd!

Idag efter arbetsdagen mötte jag upp min favoritklick på närmaste loppiset.

Jag var på jakt efter vinyler och hittade åtta stycken som totalt kostade 4€. That's a bargain! Men det verkliga fyndet hittades när jag kollade runt tillsammans med lilla-M. Tillsammans hittade vi en gammal Kodak Instamatic 233! Vi båda tyckte att WOW - den ska vi ha!(Ni kanske känner att namnet Instamatic klingar bekant, vilket kan bero på iPhone-appen "Hipstamatic" som för övrigt är en riktigt prisvärd app!)


Vår Instamatic funkar finfint. Dock saknar vi kasett för film. Dessutom tillverkas inte film till dessa längre, fast det lär ska finnas något nyfabrikat av kompatibel film. Kanske försöker man skaffa någon film till den. (Jag är mycket sugen på att ta lite dyra bilder med dålig kvalitet men mycket känsla.)Huvudsyftet med denna är dock att lilla-M får ladda, sikta och skjuta. Och det har hon gjort hela kvällen - förutom då det var min tur...

Priset vi betalade för denna magnifika succeprodukt?

25 cent loppiset runt hörnet. NOW THAT'S A BARGAIN!
14.01.2011 kl. 23:29

Peppad klick.

Hobbyfotografens positiva kommentar på mitt förra inlägg gjorde mig så pass peppad att jag var tvungen att lägga upp en till fyrverkeribild.

Den här skulle nog ha blivit bra om någon hade huggit ner den stora tallen...


13 sek. f/ 7.1 på ISO 200
02.01.2011 kl. 16:23

Klicken påbörjar...

Min klick påbörjar det nya året med att ta en öl och ladda upp en färsk bild.

Jag smög ut och knäppte några bilder på fyrverkerier. Det var jobbigt som f*n.. Som att stå i butikens kassakö och överväga om det skulle löna sig att byta kö.
Lång slutartid, stativ och fjärrutlösare var det som gällde. Under en exponering smällde det prima fyrverkerier precis på sidan om den vyn jag hade valt i sökaren. Vände jag mig för att fotografera, så fick dom slut på raketer där och nån annan började avfyra stidiga raketer dit vart jag tidigare hade siktat. Precis som när man byter kassakö och kassatanten i den nya kön genast med flit tiltar kassaapparaten.
Jag prövade att finta, låtsas vända på mig lite och att se lite lagom oförberedd och disträ ut. Det hjälpte inte.

Anywayz - jag fick inte min bildide' förverkligad, men här är en annan som fastnade på sensorn...

Kommentera gärna! f/14 och BULB (33 sek.) på ISO 200.
01.01.2011 kl. 02:43

Klicken avslutar...

Min klick avslutade året 2010 med en hemmakväll.

Helt enligt vanlig kutym med andra ord.

Okej, det är nog inte helt sant att påstå att vi alltid sitter hemma, men ganska ofta byter vi ut det som vår finska kultur anser vara obligatoriska supmaraton till just mysiga hemmakvällar. Och vad är väl bättre än det?

Nog hinner man festa om man vill, men varför göra det just denna dag ute i kylan? Stå ute vid pumpviken och förfrysa tårna, bara för att...
Nej, då föredrar jag fest i en stuga i fjällen i gott sällskap, gärna iklädd endast underställ / plyschdräkt i äkta hip-hop-pimp-anda och överdriven frekvens av roliga practical jokes.

Så brukade mina nyår se ut tidigare, nuförtiden gäller hemmakvällsreceptet. Kanske jag borde välja den tidigare nämnda klädkoden, bara för att skapa lite stämning?

Hur som helst så skålar jag ikväll för min familj, för alla vänner ute i världen och för alla sjuka nyårs-minnen. För det är väl ända orsaken att fira nyår, right?
För att skapa minnen. Ingen firar väl för att det byter nummer på kalendern? Isåfall tycker jag det är lite konstigt...

Jag tycker nämligen precis som diZi, att ett nytt ÅR börjar på våren då allt vaknar igen...
Det är för övrigt en av de första grejer jag la märke till att vi definitivt enades om när vi började träffas way back - att våren är FÖRSTA årstiden!

Hur och varför ni än firar - GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!!!


Jag avslutar ännu med ett foto på kära diZi, med onda händer efter ett långt, tufft år.

(Klicka på bilden för att se den lite större, på tok för liten här tycker jag...)

What does not kill you might still make your fingers look funny.

Tack för mig för detta år!
Min klick signar ut.
31.12.2010 kl. 23:11

Igår natt var klicken delvis splittrad.

Japp.

Juldagen är väl kvällen då det på vissa håll är rätt så obligatoriskt att festa. Då satte jag hemma med feber, jävligt ont i halsen och en halvfrisk dotter att ta hand om/underhålla. Resten av familjen hade åkt iväg på fest hos Mange, som vi så mycket hade sett fram emot.

Nå, jag tog allt ur min home-allmost-alone kväll och passade på att kryssa av en grej på projekt-listan. Så fort lilla-M hade somnat skred jag till verket. Fram med borrmaskin, skruvmejseln, små bultar och muttrar och allt annat som kunde behövas.

Denna gång var det MPC-modden som stod på tur - haaalleluuja! - Detta projekt har jag sett fram emot.

MIN KLICK TIPSAR!
OBSERVERA att denna mod även är utomordentligt bra för de som vill trimma sin laptop!


Akai MPC 2500 har nämligen en hard drive slot där man kan installera en hård disk om man vill. Och det vill man ju! Eller det ville man ju iallafall förut. Jag ville nu ha en flashdisk istället, eftersom den är 1. snabbare och 2. saknar rörliga delar = håller längre och crashar inte.

Jag beställde delarna i lagom tid för leverans innan julafton. Delarna bestod av en adapter som låter en koppla ett Compact Flash kort till en IDE 44-pin port, samt ett 32 GB 400X CF-kort med läshastighet på 90 MB/s och skrivhastighet på 60 MB/s.

Jag blev riktigt sugen på att sno det av mig själv och använda det i min Nikon D300s istället. Jag hejdade mig dock, eftersom jag inte vill ha så stort minneskort i kameran. Det är ett helvete att gå genom 32 GB bilder när kortet väl är fullt eftersom man klickar så mycket onödiga bilder då man vet att man har tillgång till så mycket lagringsutrymme.Adapter + CF kort monterat på brickan där en hårdskiva normalt skulle sitta.Sedan bara in med hela paketet i MPC:n.Voila! Plenty med utrymme för samples och beats.


Som sagt: OBSERVERA att denna mod är utomordentligt bra för de som vill trimma sin laptop att bland annat starta upp på några sekunder och starta program toksnabbt! Se bara till att adaptern är av en modell som är BOOTABLE, samt att det tillåter CF kortet vara MASTER. Sen bara operativsystem och programvara på CF-kortet och en extern hårdskiva som lagringsutrymme (eller en rymlig minnessticka?) vilket de flesta har redan nu, eller hur?

Tack för denna gång - peace out - min Klick knäcker!
27.12.2010 kl. 00:44

Klickens julbord.

Endast min lilla klick åt julmiddag hos oss, alltså bara vi tre. Mysigt var det och en smaksensation i år igen! Lilla M orkade dock inte länge sitta kvar, hon lämnade bordet snart för att gå och rita lite istället. Det tycker jag hon gjorde rätt i.


Edit:  Kolla in mina jul-skinke-hugg-tänder! Bara ett bevis på hur roligt vi hade.


Senare blev det paketöppningsextravaganza utan dess like. Lilla-M föll i någon sorts trans och visade tecken på oanad aggressivitet och vassa armbågar om man försökte ge fina råd om att chilla lite och titta lite på vad ett paket innehöll innan man öppnar nästa. Denna gång lät jag situationen fortskrida utan att ingripa, man kan nog säga att jag gjorde reträtt.

Men varifrån kom alla paket? Jag har inte köpt många, men ändå hade vi en hel svart sopsäck full av dom.

Hmmm... det måste vara släktingarna.
25.12.2010 kl. 02:54

Qruu - hellre smutsig än falsk.

Skivreleaseparty at Qruu's place.

Qruu bjöd på fet fest när skivan äntligen var helt färdig. Många exemplar av den nya plattan "Hellre smutsig än falsk" låg i pafflådor på golvet i hans vardagsrum. Eftersom plattan är riktigt jävla bra, kommer han antagligen att behöva trycka upp fler exemplar snart.

Här kommer några bilder från festen.

Qruu.mauZe
som har producerat hela albumet var givetvis på plats tillsammans med Emma.diZi
som gästar Qruu på flere låtar var på gott humör.Hon bjöd på sång, rap och en liten freestylebattle mot beatbox-Fille (nästa bild)Fille.Hip hop gruppen ill Division består av syskonen diZi & mauZe. Alla som har hört dom väntar säkert otåligt på plattan som dom som bäst jobbar på.
It's gonna be SICK!


Goda vännerna Qruu & diZi.


Fille.Och sist men definitivt inte minst - Qruu.


Hobbyfotografen som jobbat i tight samarbete med Qruu var såklart på plats. Kameran var också med, så hoppeligen ser vi fina bilder på hans fotoblogg inom kort.


Tack för idag.
12.12.2010 kl. 02:50

Julen närmar sig...

...och i min klick tycker damerna om glitter.

Mycket glitter.

Ska nog posta en bild på julpyntet sen när det årliga glitterextravaganza nått sin kulmen.

diZi och lilla-M började årets pynt-sesong med att fnissande beundra små bitar av glitterband och lekfullt pynta varandra.Glitter.
08.12.2010 kl. 17:10

Faller för trycket.

Efter "grymma" påtryckningar (diZi & Vonne) efter uppdatering, föll jag för trycket och lägger nu in ett par nya bilder.

Har inte fotat så mycket på sista tiden, men hittade några relativt färska bilder. Favoritmodellen lilla-M poserar på varje bild.

Tyck gärna till!Kiosk.
Vi byggde en kiosk åt lilla-M av en gammal pafflåda. Mycket populärt.


I tåget i parken.
Första gången jag medvetet lagt till brus i efterbehandlingen.


Höstporträtt.


Jalapeno.
Lilla-M älskar stekt ägg med jalapeno som tilltugg.
06.12.2010 kl. 20:41

D.I.Y. hardcase för objektiv.

Tog tag i saken idag.

Har länge haft ett projekt liggande i garderoben. Idag tog jag tag i saken och fixade i ordning en hardcase för utrustningen. Eftersom jag har en fin kamera-ryggsäck som är både bekväm, praktisk och har integrerat regnskydd, har jag haft som (o-)vana att bära omkring största delen av min utrustning alltid när jag är ute för att fotografera. På senare tid har jag dock valt att lämna hemma allt jag inte behöver. Det låter väl ganska logiskt, eller hur?

Casen har legat i skåpet sedan jag köpte den till ett helt annat ändamål för många år sedan. Det blev aldrig av att använda den, så nu passade det bra att använda den som objektiv-case.

Totalkostnad under 10€ om jag minns rätt.
Undrar vad motsvarande kunde kosta från en kamerabutik?

Från organiserat kaos till orgniserat i min nya D.I.Y. hardcase.

Kamerahuset skall givetvis alltid med, så det är objektiv, filter, blixt, fjärrutlösare, stativ, rengöringsartiklar och såna grejer som ibland får blir kvar hemma. Stativ hör inte hemma i samma låda som objektiv.Blixten hade gärna också fått plats, men objektiv prioriterades givetvis högst. Extrabatteriet följer alltid med kamerahuset. Allt annt ligger tryggt i nya casens stöttåliga famn. Filter och annat smått ryms bakom tak-skivan. (syns inte i bild)Blixten i sin egen lill sovsäck - resten i hard-casen. Klick!
30.10.2010 kl. 19:53

Höst

Höst-inlägg...

Hmm, lika obligatoriskt som julpyssel på dagis men väldigt fånigt att låta bli, bara för det.

Egentligen älskar jag alla årstider. Eller snarare älskar jag någonting hos varje årstid. Hos hösten är det färgerna. När jag målar blir det oftast ganska höstiga färger, ofta olika nyanser av rött-orange-gult. Jag har inte målat på länge...
Jag hade heller inte fotat på ett tag, mest p.g.a. att jag köpt en Akai MPC 2500 som hållit både mina kreativitet och mina knapp-pillar-fingrar upptagna.

Men igår då jag och mini-klicken skulle en sväng ut till landet, passade jag på att ta med kameran. Gamla, billiga och hederliga 50mm gluggen fick sitta på.

Har tweakat till den lite i PS för att förstärka de eldiga höstfärgerna.
17.10.2010 kl. 17:20

Lyxproblem och lill-punkaren.

Lyxproblem:

Jag har varit riktigt arg idag.

Jag gav nämligen ett vinnande bud på en Rane TTM57SL mixer på huuto.net i förrgår. Igår skrev jag ett e-mail åt killen som sålde den, för att komma överens om när och var jag skall hämta den. Idag svarade han och bad så mycket om ursäkt för att det hade "gått så" att han "råkat sälja" den åt en annan kille. Han hade nämligen haft den till salu på flere olika forum samtidigt - vilket är helt emot användarvillkoren på huuto.net. Jag som redan hade inställt mig på att få händerna på fetaste mixern och börjat skapa visioner och fundera på alla möjligheter den öppnar... Familjen hade också fått sin beskärda del av propagandan. Men nej... ingen mixer blev det nu.

Anywayz.


Lill-punkaren:

Jag ska lägga upp en bild idag.
En gammal bild.
En av de första bilderna jag tog med min första digitala systemkamera.
En av mina all-time-favourites.

Jag tror jag skall leta fram den gamla filen och göra en ny editering av den. Man vet inte när det händer så jag lägger nu upp den här gamla versionen som är gjord med min gamla kassa laptop med TN panel som visade färgerna lite hur den ville.

Klicka på bilden, klicka F11, se den större och kommentera gärna.

Pappas lilla punkare.
07.10.2010 kl. 00:48

Senaste kommentarer

30.12, 22:34Feta GIF:s!!! av hobbyfotografen.ratata.fi
24.10, 11:22Feta GIF:s!!! av hobbyfotografen.ratata.fi
08.09, 01:43Feta GIF:s!!! av ysandstrm.ratata.fi
10.07, 23:56Feta GIF:s!!! av kattsyrran.ratata.fi
10.05, 21:38Feta GIF:s!!! av hobbyfotografen.ratata.fi