Igår natt var klicken delvis splittrad.

27.12.2010 kl. 00:44
Japp.

Juldagen är väl kvällen då det på vissa håll är rätt så obligatoriskt att festa. Då satte jag hemma med feber, jävligt ont i halsen och en halvfrisk dotter att ta hand om/underhålla. Resten av familjen hade åkt iväg på fest hos Mange, som vi så mycket hade sett fram emot.

Nå, jag tog allt ur min home-allmost-alone kväll och passade på att kryssa av en grej på projekt-listan. Så fort lilla-M hade somnat skred jag till verket. Fram med borrmaskin, skruvmejseln, små bultar och muttrar och allt annat som kunde behövas.

Denna gång var det MPC-modden som stod på tur - haaalleluuja! - Detta projekt har jag sett fram emot.

MIN KLICK TIPSAR!
OBSERVERA att denna mod även är utomordentligt bra för de som vill trimma sin laptop!


Akai MPC 2500 har nämligen en hard drive slot där man kan installera en hård disk om man vill. Och det vill man ju! Eller det ville man ju iallafall förut. Jag ville nu ha en flashdisk istället, eftersom den är 1. snabbare och 2. saknar rörliga delar = håller längre och crashar inte.

Jag beställde delarna i lagom tid för leverans innan julafton. Delarna bestod av en adapter som låter en koppla ett Compact Flash kort till en IDE 44-pin port, samt ett 32 GB 400X CF-kort med läshastighet på 90 MB/s och skrivhastighet på 60 MB/s.

Jag blev riktigt sugen på att sno det av mig själv och använda det i min Nikon D300s istället. Jag hejdade mig dock, eftersom jag inte vill ha så stort minneskort i kameran. Det är ett helvete att gå genom 32 GB bilder när kortet väl är fullt eftersom man klickar så mycket onödiga bilder då man vet att man har tillgång till så mycket lagringsutrymme.Adapter + CF kort monterat på brickan där en hårdskiva normalt skulle sitta.Sedan bara in med hela paketet i MPC:n.Voila! Plenty med utrymme för samples och beats.


Som sagt: OBSERVERA att denna mod är utomordentligt bra för de som vill trimma sin laptop att bland annat starta upp på några sekunder och starta program toksnabbt! Se bara till att adaptern är av en modell som är BOOTABLE, samt att det tillåter CF kortet vara MASTER. Sen bara operativsystem och programvara på CF-kortet och en extern hårdskiva som lagringsutrymme (eller en rymlig minnessticka?) vilket de flesta har redan nu, eller hur?

Tack för denna gång - peace out - min Klick knäcker!
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

Senaste kommentarer

30.12, 22:34Feta GIF:s!!! av hobbyfotografen.ratata.fi
24.10, 11:22Feta GIF:s!!! av hobbyfotografen.ratata.fi
08.09, 01:43Feta GIF:s!!! av ysandstrm.ratata.fi
10.07, 23:56Feta GIF:s!!! av kattsyrran.ratata.fi
10.05, 21:38Feta GIF:s!!! av hobbyfotografen.ratata.fi